About Me

My photo
Know me before you judge me...:):):)

Tuesday, November 9, 2010

cinta pandang pertama~LOVE at the 1st sight

Apa2la... cinta pndg prtma ka, love first sight ka..yg pntg mksd dia sma kan... hati berdegup kencang bila jmpa org tu..hehe n 1 thing, org ckp cinta pandang pertama ni adalah jodoh kita? yg ni x tau la pula, tp nnt aq akan buat research pasal bnda ni k.~ ok ni tanda2 kita telah jatuh cnta pndg pertama ok~(based on my experiences la)

1.waktu tu kta cuma nmpk dia saja~mcm dlm drama2 tu.. time tu muka dia sja yg kita nmpk, muka org lain mcm teda...or on the other words, time tu hnya ada kmu berdua sja. its true, aq x tipu pun....waktu aq mula2 nmpk dia ini yg aq rsakan.....i just think the feeling is si fresh~hehe..

2.waktu berhenti seketika~are u serius?? yups...this is what im feel at that time.. eventho, msa tu da tgh rushing nak g kelas, but suddenly i felt time has stop~y? bcoz i just saw him....

3.akan memandang dia utk kali ke-2~aq mmg tgk dia utk kali ke2...y? bcoz aq malu utk tgk dia lma2 msa mula2...hahaha..so funny,,(harap dia x prsaan aq la tym tu)..

4.waktu tu juga kita tanam azam utk jd stalker dia~dlm masa beberapa saat, otak kita da boley buat byk assumption kan.. so dlm masa beberapa saat ni la aq menanam azam aq.

5.Muka dia mcm ada bintang2 kecil yg bersinar~actually yg ni mcm yg no.1 td, bezanya yg ni lebi special.. sbb ada frame..haha...serius tau, aq x tipu.. aq mmg nmpk mcm ni... tp ini semua brgantung dgn thap imaginasi korg la...hehe~

6.Kmu x tau knp jantung berdebar dgn laju~hah...ini mmg sah la kmu da fall in love dgn org tu... Jantung kmu akan rasa berdebar2 bila tgk dia, mcm baru berlari marathon 200m.. tp lebih dasyat,haha...wlupun da minum air revive ka,100 plus or apa2 sja berkaitan, jantung kmu masi lagi mcm berlari...so?

7.Kamu masi x dpt lupakan dia, wlupun dia da ada gf skrg~ ahh yg ni mmg kes parah...padahal kmu x pernah declare couple ngan dia pun kan?? tp knp bila tgk dia ngan gf rasa sakit hati?? hurm, ini sbb org ckp jatuh cinta pandang pertama sgt beracun! so beware la k..nasihat aq, tggu smpi dorg break, baru cucuk jarum la...hahaha..tedala..gurau jak... klu kmu yakin dia jodoh kmu, apa yg berlaku pun pasti dia tetap jd milik kmu juga..

OK? SO ini tanda2 org yg bila jmpa org tu trus fell in love~aq rasa perasaan ni mmg indah..n myb hnya certain org jak yg boley merasai bnda ni... so, kpd yg suda mengalaminya, tahniahla..n yg belum harap anda dpt jmpa cnta sejati anda..hehe:p

Practical, Packing n Farewell~

Huhhhh......hanya tinggal beberapa ari lagi aq akan meninggalkan Shah Alam...:(Pastu aq akan berpractical d sabah~ rasa malas la nak g prac ni..mcm penat jak kan... n takut lak jmpa org yg menakutkn..huk3... Harap2 prac ni dapat tambah pengalamn aq bekerja..huhu....n dpt get along ngan semua pekerja kat sna...n yg paling penting dpt supervisor yg super2 baik..hehe...so boley la bg full mark nnt..wakaka...

Erm, brg2 blom lagi packing... skrg ni must packing buku2 ja la.. yg lain2 blom lagi...fuhh..brg aq mmg byk, dgn kasut2 aq, beg2 aq...=.=', mcm da tinggal 5 taun pun ada..keke.. sy mmg suka bab packing mempacking ni sbb apa?? hehe, sbb aq buli jmpa brg2 aq yg hilang dlu2..haha...x kisa la brg berharga ka nda, yg panting dpt jmpa balik.pastu kan, aq buli kasi kamas2 balik mna baju yg mw d buang..wakaka......kasian baju aq....

hahaha...tu ja la aq mw ckp..Oya lupa plak...ni adala last sem aq berada kat shah alam ni, nnt akan berpindah ke puncak alam.. wlupun alam2 juga, tp jauh oOoo... pastu environment dia sgt2 diff dgn d shah alam..huk3...

Thursday, October 28, 2010

To someone i miss

Entry kali ini teda kaitan antara ant idup @ mati ok? ini adalah lagu yg aq cipta sendri..

i've been searching you all day
Hope u will find me
i really hope that u be the one
for mee..

p/s:lagu ni susa utk difikirkan.. so kali ni aq akan tulis rangkap pertama dulu..nnt sambung yg part 2.ok?

Tuesday, October 26, 2010

im addicted~

Ok! nak bagi tau semua orang sekarang ni musim percintaan aq dgn Bruno Mars~hehehe... Sy betul2 da fall in love dgn dia..hehe.. Sora dia sedap n lagu2 dia best!
Lirik dia semua adda makna..tidak mcm lagu omputih lain yg teda makna..huh..=.='. N video cliip dia...just the way u are~mmg syok! sy tgk berkali2 pun x bosan..hehe.. ok papai..tu jak

Sunday, October 24, 2010

Bruno Mars~

Salam 1 malaysia~..hehe..knp arr skrg aq suka ckp salam 1 malaysia ni?? hurm..tada papala... Yang penting sekrang ni aq da jatuh cinta!!! WAH...aq jatuh cinta??
Jatuh cinta lagi...
Lagi-lagi aq jatuh cinta..
.......
hehe..?






heheh...ok3, utk tidak membuang masa inila biodata org yg aq telah jatuh cinta tu, nama dia peter hernandez, dia dilahirkan d waikiki hawaii... nama pentas dia ialah bruno mars~hehe...ini jak info yang aq boley bg tau.. yg selebeynya korg search la d internet.. Xmo la bg tau lebi2,nnt korg rampas pulak..ops!hehe...

Buat pertama kali aq tengok c peter ni(nama manja kami)wakaka!, aq rasa something inside his eyes..dnt know what is it.. huhu... jatuh cinta pandang pertama... wahaha... bhya2..Dia artis ke-2 yg aq jatuh cinta tau? Bukan senang aq mw jatuh cinta sama artis ni...wakaka...

Apa2 pun...inila gambar my new beloved..hehe








Change hairstyle...

Saturday, October 23, 2010

malas

Kenapa aq malas...??
Jangan Malas!

Cepat! Bangun!
Stdy.. Stdy...

Mst kalahkan SHUFRI JOHARI...
wlupun dia tua dr Kw Azimah...
Bukan alasan tuk kw kalah!

so jangan MALAS!

Cepat BANGKIT!huhuhu.............

p/s:ini sebab stress stdy la ni..hik3

Thursday, October 21, 2010

my personality

Sifat Bulan Lahir untuk bulan Oktober ialah:
[][] Suka berbual.
[][] Suka orang yang sayang padanya.
[][] Suka ambil jln tengah.
[][] Sangat menawan & sopan santun.
[][] Kecantikan luar & dalam.
[][] Tidak pandai berbohong & berpura-pura.
[][] Mudah rasa simpati, baik dan mementingkan kawan.
[][] Sentiasa berkawan.
[][] Hatinya mudah terusik tetapi merajuknya tak lama.
[][] Cepat marah.
[][] Macam pentingkan diri sendiri.
[][] Tidak menolong orang kecuali diminta.
[][] Suka melihat dari perspektifnya sendiri.
[][] Tidak suka terima pandangan orang lain.
[][] Emosi yang mudah terusik.
[][] Suka berangan & pandai bercakap.
[][] Emosi yang kelam kabut.
[][] Daya firasat yang sangat kuat (terutamanya perempuan).
[][] Suka melancong, bidang sastera & seni.
[][] Pengasih, penyayang & lemah lembut.
[][] Romantik dalam percintaan.
[][] Mudah terusik hati & cemburu.
[][] Ambil berat tentang orang lain.
[][] Suka kegiatan luar.
[][] orang yang adil.
[][] Boros & mudah dipengaruhi persekitaran.
[][] Mudah patah semangat

p/s:yang no.4 totally not me!hehe

Wednesday, October 20, 2010

Exam Mood~

sempena exam2 ni...aq ingin berkongsi doa2 yg boleh kta amalkan k.. selamat belajar n beramal..gud luck.

doa minta tambah ilmu:

ya tuhanku! jadikanlah aq berguna untuk masyarakat dengan ilmu yang Engkau berikan padaku, dan berilah aku ilmu yang berguna bagi diriku. Dan kurniakanlah aku pengetahuan yang berguna untuk diriku serta tambahkanlah aku pengetahuan ilmu.
~amin....

doa penerang hati:

ya Allah! bukakanlah hikmah-MU dan turunkanlah rahmat daripada khazanah-Mu itu kepada kami, Ya tuhan yang Maha Pengasih lagi Penyayang.

doa ketika masuk ujian:

Persiapkanlah kami dalam urusan kami dengan petunjuk-Mu

Doa ketika terlupa:

Maha suci Tuhan yang tidak pernah tidur dan tidak lupa.Ya Allah, peringatkanlah aku apa yang aku lupa.

Doa menghilangkan rasa gemuruh:

Mudahkanlah wahai tuhanku dan setiap orang dengan kebenaran kalimah Bismillahirrahmanirahim, Wahai Tuhan, Engkau tundukkanlah setiap yang melihat padaku daripada jin, manusia, burung dan binatang buas dan lain-lain binatang.





Sunday, October 17, 2010

UitM Puncak alam~

Salam... elo2..... hehe..wlupun esok ada test..tapi mata sy x mo tdo n otak da tepu mw stdy..wahaha...Esok ada test ticketing, mmg killer subject la..huahahah......Tp x pa... x mo risau dulu pasal ni...heheh..esok baru risau k?.... Skrg ni aq nak bagi tau pasal perpindahan aq ke puncak alam... HUhu..... Fakulti kami akan menghantar budak2 ke puncak alam, walaupun fakulti kami belum siap n aq rasa kepentingan utk kami berada d puncak alam mmg teda...so sy sgt2 la heran knp n mengapa kami harus dipindahkan?????? Uwaaaaaa.....x mo terima realiti ini.... Huh.... Aritu kami pergi melwata puncak alam...Tmpt tu mmg cantik~udara segar, xda jam...hehe..tp............. ada beberapa sebab aq TIDAK suka berada dsna! ini antaranya..

1. Tempat yang sangat jauh....Berbukit bukau
2. Transport yg amat sukar~1 jam sekali? oh no!(ditambah lagi aq yg teda transport sendiri)
3. Kurang kedai2 utk lepak2 waktu malam..heheh...
4. Kurang manusia..haha~sgt menakutkan...
5. Rumah sewa jauh dari bandar....(no more shopping life)
6. Aq rasa mcm dlm hutan~x suka dgn keadaan ni...uwaaaa.....(mmg dlm hutan pun,haha)
7. Tiada bank kesayang aq...(Public Bank)
8. Susah la aq nak pakai kasut2 aq yg cantik2 ni....hahaha(sbb berbukit bukau nnt kaki sakit,uhh)
9. Rumah sewa aq kebanyakan family....klu family faham2 la kan...hehe
10. SEBAB KAMI PINJAM FAKULTI ORANG..ni yg aq x suka....urghhhh..

Namun...... dalam aq x suka2 ni, ada la juga bgsnya d puncak alam ni... antaranya:
1. Aq boleh jimat~sbb jarang kuar mkn kat kedai..huaaahaha..
2.Boleh diet...hehe..klu lapar mlm xda kedai, so bgs tidur kan?hehe
3. Suasana pembelajaran yg kondusif, bolehla teruskan azam utk dpt DL kan?(no wonder la kwn aq slalu dpt DL duk d Puncak Alam.)

Kesimpulannya...... tidak suka aq lebih banyak berbanding dengan suka aq...so, aq mmg x suka la klu pindah d puncak alam...uwaaaaaaa.....help me....

p/s:klu jmpa jodoh ok gak.......hahaha.......(just joke)


Thursday, October 14, 2010

lirik_Pujaan Hati~kangen band..

Kangen Band - Pujaan Hati

hei pujaan hati apa kabarmu
ku harap kau baik-baik saja
pujaan hati andai kau tahu
ku sangat mencintai dirimu

hei pujaan hati setiap malam
aku berdoa kepada sang Tuhan
berharap cintaku jadi kenyataan
agar ku tenang meniti kehidupan

hei pujaan hati, pujaan hati
pujaan hati, pujaan hati

mengapa kau tak membalas cintaku
mengapa engkau abaikan rasaku
ataukah mungkin hatimu membeku
hingga kau tak pernah pedulikan aku

cobalah mengerti keadaanku
dan cobalah pahami keinginanku
ku ingin engkau menjadi milikku
lengkapi jalan cerita hidupku
hei pujaan hati, pujaan hati

upload by Uyhasoft Bone

hei pujaan hati setiap malam
aku berdoa kepada sang Tuhan
berharap cintaku jadi kenyataan
agar ku tenang meniti kehidupan

pujaan hati, pujaan hati
pujaan hati, pujaan hati

mengapa kau tak membalas cintaku
mengapa engkau abaikan rasaku
ataukah mungkin hatimu membeku
hingga kau tak pernah pedulikan aku

cobalah mengerti keadaanku
dan cobalah pahami keinginanku
ku ingin engkau menjadi milikku
lengkapi jalan cerita hidupku

mengapa kau tak membalas cintaku
mengapa engkau abaikan rasaku
ataukah mungkin hatimu membeku
hingga kau tak pernah pedulikan aku

cobalah mengerti keadaanku
dan cobalah pahami keinginanku
ku ingin engkau menjadi milikku
lengkapi jalan cerita hidupku

hei pujaan hati, pujaan hati
pujaan hati, pujaan hati
pujaan hati, pujaan hati
pujaan hati, pujaan hati


p/s:lagu ini ditujukan kpd tetttttttttttt.......hehe...kpd sapa2 yg paham la..klu x paham juga, nnt miskol aq k...hahah.......

Tuesday, October 12, 2010

Dikala Hati~

Dikala hati tidak dapat menahan kesedihan...
Dikala hati merasa kesunyian
Dikala hati merasa kegusaran
Dikala hati dirundung pilu..
Dikala hati merasakan tidak berdaya
Dikala hati merasakan cemburu

Dikala hati meronta2 utk bebas
Dikala hati ingin membenci
Dikala hati ingi menangis
Dikala hati ingin berputus asa
Dikala hati merasakan jauh........

Ingatla pada tuhan
Allah s.w.t
yang telah menciptakan kita
yang memberikan kita kehidupan...
Segala penyakit hati akan hilang..
Andai hati terlalu byk bintik hitam
Berdoalah kpd Allah S.W.T
agar dibukakan pintu hati kita....
amin....

Monday, October 11, 2010

rama2 dan cinta lelaki~...

Assalamualaikum suma... apa kabar?? Ok ari ni aq mw crita pasal bab2 agama..hehe...ok2 da jadi ust pol plak kan..haha... Xla, ni aq saja nak mengulas balik apa yg telah aq baca tadi n sekadar ingin menyampaikan kata2 ini kpd rakan2 sekalian..hehe.. Ok... apa kaitan cinta laki2 ngan rama2??? Mst kmu bengong2 fikir kan...myb klu yg da tau tu...bagusss....hehe...

Okla camni la senang, wanita ni ibarat rama2 dalam dunia... Kehadiran wanita di dalam dunia ni dapat membuatkan dunia ini terasa sgt indah bagi kaun2 adam ni..Bayangkan la klu xda kaum hawa di dunia ni kan...Mst berlaku mcm2 peperangan kan? Sbbnya..... Wanita ni terkenal dgn sikap kelembutan dorg, so sikap inilah yang akan membuatkan dunia ini menjadi aman, damai utk didiami...hehe...(bertuahnya aq jadi wanita kan????)....

Bercakap mengenai itu....Kita sebagai wanita ni sangat2 la tinggi nilai dia kan? Hanya lelaki yang terbaik buat kita saja yang akan menyedari hal ini... Lelaki2 yang cuma ingin mengambil kesempatan itu tidak tahu menilai... Dan janganla kta memurahkan diri kta sbg wanita yg dikenali dengan harga yang tinggi.. ok?

Tadi kan saya ada cakap, kita ni(wanita,perempuan,gurl,kaum hawa...etc) ibarat rama2... Seandainya seekor rama2 itu disentuh sayapnya pastila akan pudar coraknya... Itu baru sekali, mungkin pabila disentuh 2 3 kali, kemungkinan sayap itu akan patah.... Maka, rama2 yang dipuja itu tadi akan dibiarkan begitu saja, kerana keindahannya telah hilang... Begitula juga dengan wanita,, keindahan kita past akan hilang seandainya disentuh oleh lelaki2 bukan mahram kta ini. Mungkin kta rasa bangga bila menjadi rebutan, namun ingtla, keindahan kta itu akan hilang begitu saja...... Kerana keindahan kta ini hanya layak diberikan utk lelaki yang benar2 layak...iaitu lelaki yan g bergelar SUAMI kita....

Pasti kta akan merasa rugi kan??? Marila kita meletakkan diri kta di tempat yang paling berharga dan dihormati...saya rasa kmu suma pasti tau mengenai hadis ini; perempuan yang baik2 adalah untuk lelaki yang baik2.. so, apa pandangan korg?? Tepuk dada tanya iman k..

Okla smpi d sini sja entry aq arini...jmpa lagi esok k...wslm...

Monday, October 4, 2010

Happy Birthday To mE..hehe

Salam~hari ini umur aq telah genap 20 tahun! Yes! hehe.... aq rasa sgt2 bangga dgn diri aq ini kerana telah berjaya menempuh hidup ku ini lagi.. Aq juga bersyukur krn diberikan kesempatan oleh Allah S.W.T utk hidup d bumi ini... utk bertaubat di atas segala dosa2ku..huk3..
Oleh kerana aq ni jenis yg cpt sedih, terasa ati n sensitif(padahal perangai x menunjukkn perasaan aq, pendam sendirila tu), so aq akan sedih klu spa2 yg x ingt bufday aq ni..huk3...T.T.. mnja kan aq??? hahah..apa blh buat aq kan anak bongsu perempuan dlm keluarga aq.... So, yg rasa aq annoying aq x boleh tahan korg dr merasa mcm tu kan???

Okla, aq mengaku, aq tggu kat depan laptop until jam 12 am, sapa la yg wish aq paling awal. N rmi ka x org yg wish tuk aq..haha....Mcm pathetic kan dgr? hurm, what to do again,its me...Kwn2 aq mmg knal aq sbg seorg yg x tau malu sikit..hahah...Kadang2 tu, aq siap bg tau dorg aq nak hadiah apa lagi..haha...

Kawan aq call la aq td tuk wish happy birthday~haha, nak tau apa ucapan dia? 1st dia ckp aq mst jmpa bf yg hensem memandangkan aq da berumur 20thun..hahah.... dia ckp aq x merasai pun nikmat bercinta tym umur belasan tahun..:(.. sedih kan?? HAhaha...tp aq x kisah pun, aq ok jak.. My friends la yg sibuk2 risau klu aq xda bf smpi skrg...hahah...dont worry guys, aq still young la... Blm lagi masuk 30 pun, klu da masuk 30, barula aq akan masuk organisasi mencari jodoh..hahaha....camna diana ok x?? HUrm lgpun, xda org yg nak kat aq, nak wat camna kan??hahaha..skali lagi aq buat ayat pasrah...oh men, malunya aq..*blushing*....

Emh...okla..da la bab2 yg mcm tu..buat aq pasrah jak..haha... hurm, ni skrg ni da taun yg ke3 aq menyabut bufday d tempat org,last year kat seroja, tahun lalu lagi kat labuan matriculation college.huh! N ini adala tahun yg ke 5 aq menyabut my bufday without my father..

Oh I really MISS U FATHER!
Hahaha..ok3,...sepanjang karier aq slama 20 tahun ni kan..cheh mcm krja da lama kan..haha... xdala, aq umur ni da separuh da..takut plak aq..kubur kata mari,rumah kata pergi.. jangan la aq ni meninggal dlm keadaan yg x sempat bertaubat..Ya Allah Ya tuhanku, jauhkan la aq dari azab api neraka..amin.. Kadang2 kan, aq ni, bkn nya x tau dosa dan pahala..tp slalu jak buat2 lupa kan...Yes, aq mmg sgt takut akan hari kematian aq...sepa yg x takut kan? Tp ntahla..knp aq masi brda d awang2an..myb i need e leader..yala, pemimpin utk memimpin aq ke jln yg benar..huk3... Myb aq patut kawin awal??? Kawin ngan org yg tinggi ilmu agamnya, so dgn tu aq x akan hanyut dalam dunia ni la kan... Tp terpkir jga aq, layak ka aq ngan lelaki mcm ni?? Hurm tepuk dada tnya selera, wlupun aq slalu berdoa kpd Allah agar dipertemukan jodoh ngan lelaki yg dpt membimbing aq, namun aq rasa malu juga sbb hnya tau meminta tanpa ada usaha dr diri sndri kan? So, guys, fikir2kanla...umur kta ni smakin lma smakin meningkat, Bknnya semakin muda..so marila kta bertaubat slagi sempat k? peace... Selalu gak terpikir dlm pikiran, org2 yang meninggal dunia secara mengejut tu sempat ka bertaubat? sempat ka nak mengucap? Wallahualam.. so berdoala kta agar meninggal dgn cara yg x tragis kan... kesian badan kta klu terputus2 kan...

p/s:sja nak mengingtkan diri ttg dosa yg berlambak di hari tua ini... Mari la kta sama2 renungkannya k..XD

Sunday, October 3, 2010

sunyinya~


Salam 1 malaysia..apa kabar rakan2 sekalian?? harap2 baik2 la k, kpd yg masi perg open house tu, mkn ingat2 la prut tu k..jgn main makan jak suma mknn yg ada, nnt sakit perut..Aq klu raya confirm kna penyakit ni.. kaka aq ckp penyakit "rangka". Rangka ni bermksd gelojoh dlm bhsa melayunya, mkn smpi x ingat dunia.... main mkan jak smua... haha... Nasib baik la raya taun ni penyakit rangka aq skjp jak, klu last year tu smpi muntah2 kat dlm flight lagi...hahha..sian org sebelah aq tu bla ingt balik..sory arr..huhu....

Ok3.. Ni aq nak bgtaw pasal sunyi,kesunyian,lonely, keseorgn dan yg seangkatan dgnnya.. kmu suka ka klu sunyi?? Emh klu aq, mmg x suka sunyi2 ni sbb aq akan rasa sedih~ aq akan ingat kenangan2 aq yg sedey2....n tym2 ni la aq rasa mcm sunyi betul...mcm xda org disisi aq.. Thats why,klu boleh aq x mo keseorangan...Mst ada kwan2 disisi aq...so boleh ckp aq ni x boleh hidup klu xda kwn la...

Tp bgus jg kan..tym sunyi2 ni kta boleh bermuhasabah diri... Biasanya tym subuh2 ni la yg best...Hati tym ni tenang, pastu mensyukuri kebesaran Allah S.W.T.. aq klu pagi2 ni hati rasa sayu jak... Then, aq akan memikirkan dosa2 yg telah aq buat, apa yg telah aq lakukan sbg seorang manusia..etc..hurm...tp skjp jak la insaf, pastu jd setan balik..hahaha.... Hurm, iman kta ni mmg mudah berubah, bkan hati jak yg slalu berubah..iman ni kta mst sntiasa service supaya iman kta sentiasa di atas.... HUrm..k a..smpi sini jak la aq mw ckp... penat la plak.. aq mw stdy...TEST x lma lagi..aduiii...

Friday, October 1, 2010

drama korea vs realiti hidup~

Salam 1malaysia~n samat mlm..ni nak crta pasal drama korea.. Klu aq ni sbnrnya x minat crita2 yang jiwang, slow, yg terlalu melankolik ni... tp utk movie ja la, boring bha.....slow betul...mw tertidur pun ada klu tengok crita2 yg love story..Aq lebi prefer crita action/seram...baru la ada thrill dia kan..jantung pun sentiasa berdegup kencang kan, smpi aq kna sakit jantung sbb terlampau meningu crita hantu..hahah...so sapa2 yang nak bawa g tgk movie, pastikan bwa tgk crita timbak2, lawan2 ka arr...hehe... ok3.... berbalik pasal drama korea, ini exception la kan.. aq mmg suka tgk crita drama...sbb jalan crita dia lebi panjang n aq bole menghayati cerita percintaan dorg..chewah....hehehe

Aq yang ganas2 ni pun boleh nangis klu tgk crita korea,nda taula kmu kan mcmmna plak..haha... tp wlubgmnapun aq ni memilih jga..x suma crita korea aq suka tgk...klu hero n heroin dia cute2 mcm aq brula aq mw tgk..klu nda cute, nah malas la suda aq mw tingu smapi abis...huhu...

Cerewat juga kan aq??haha...x kesah la...yg penting aq terhibur bha kan???hehe.. ok, tp ni mw ckp pasal realiti hidup plak.. klu kmu tgk crita korea ni kan..mst crita2 dorg mcm sma ja kan...mcm nada idea lain,tp xpa klu lakonan best n plakon cute mute..hehe..crita korea ni 1 jak, kadang2 aq terpikir betul ka trjd dalam realiti hidup ni arr?? boleh ka klu aq pun ada percintaan mcm ni??apa yg aq maksudkan bukan situasi percintaan dorg, e.g perempuan kaya n lelaki miskin, tp cara dorg bercinta tu. macam sweet ja kan klu tgk..haha.... aq x tau la pula, sbb aq ni mmg xda experience la dlm bnda2 mcm ni so tu yg buat aq tertnya2 ni...hahahh..

Ok3, pastu klu heroin dia kan konon2 mst cute2, gila2, n optimistik. watak antagonis plak berbeza watak betul ngan heroin dia... Ni yg buat aq rsa cemburu jga n tertnya2, ada ka org yg perfect mcm ni?? sbb mst nmpk baik betulllllllll la heroin dia ni... hah, klu yg crita mcm ni aq mmg malas la mw tgk.mst B.O.R.I.N.G kan...hehe. Aq suka watak heroin yg jahat2 sikit, tp dlm kejahatn ada kebaikan..sbb aq rasa klu baik ja memanjang mcm hipokrit ni.. (Myb aq suka yg jhat2 sbb aq pun jhat???yaka?hehe..tepuk dada tnya selera..huhu)

Tp yng penting aq mmg sgt2 la terpengaruh ngan crita korea ni... nak ada bf muka mcm org korea, nak couple mcm org korea dn mcm2 lagila...hahah..Hope nnt jmpa bf mcm lee min hoo ka, kim beum ka @pun c myo ryong(jae hee)..sweet sgt kan dorg ni..huhu




Arr inila dia pujaan atiku..hehe.....

p/s:tgk ceta korea sediakan tisu.

Sunday, September 26, 2010

testing 1,2,3

sja nak mentest2..

aq masi merinduimu spt smlm
aq x dpt membuang bayangmu dr tidurku
aq ingin membencimu
namum apa yg dpt aq lakukan hanyalah menyibukkan diriku
namum didalam kesibukan itu ku juga turut teringatkan kw......
kw spt angin di dlm hidupku
kadang2 kw ada menyejukan aq
namun kadang2 kw dtg utk membwa ribut..

walau apapun aq harus melupakan kw..
selamat tinggal cinta pertamaku...

p/s:puisi ni aq saja2 buat xda berkaitan antra yg mati @ hidup..huhu



bengang!!!

Hari ni ntah minggu yg keberapa da dia cancel kan klass..pastu dia bg bermcm2 alasan.. tayar pancit, eksiden,demamla,honey moon..etc.mcm2 alasan, pastu yg pelik mst ari isnin suma malang dia terjadi heran betul la... agak2nya knp ya? Yg x best lagi tu, dia p ganti kelas ari kamis, dala waktu malam, pastu tym tu juga aq ada kelas tae kwon do.. da 3 kali ponteng kelas tae kwon do semata2 nak g klass gant dia..haish!geram betul la..sebal...suma la... Lagi 1, presentation kami ni dr dlu balik2 tertangguh2! da xda mood nak present da..rasa malas pun ada.... huh! dala perg klas dia trpksa bangun awal pagi sbb takut lewat! kna pakai mekap lagi..ingat mekap aq ni mura ka?..(wlupun jnma cap ayam, tp duit jga kan)..haha

Oleh krna x tau nak lepaskan geram kat mna so, aq pun melepas la kat blog aq ni jak.. huhu.
korang2 suma yg terbaca entry ni minta maapla sbb terlebi emo plak..hahha... aq lagi ok, td kwn sy c atikah abdul siap menjerit lagi kat dlm kelas..hahah..lucu ni..

Spttnya ari isnin ni ari bahagia aq la...erm..xpe2.....esok masi ada..hahha..

p/s:jgn bangun awal klu lect suka cancel klas


lirik ungu untukmu selamanya...

Artist: Ungu


Title: Untukmu Selamanya
Edited by : Sunu Purwoko

Tak pernah aku mengerti
Apa yang kini kurasakan
Kegelisahan hatiku
Saat ini

Ku masih merindukanmu
Walaupun kini ku tlah bersamanya
Tak pernah mampu kucoba
Lupakanmu...

Sungguh tak bisaa...
Kumengganti dirimu dengan dirinya
Sungguh tak sanggup.. aku
Berpaling darimu

Sungguh tak bisaa..
Ku mencintainya tuk melupakanmu
Sungguh tak sanggup.. aku
Berpindah dari hatimu

>>>>>>>>instrumental<<<<<<<<<

Sungguh tak bisa...
Ku mengganti dirimu dengan dirinya
Sungguh tak sanggup aku
Berpaling dari muu... woooo

Sungguh tak bisa
Ku mengganti dirimu dengan dirinya
Sungguh tak sanggup.. aku
Berpaling darimu

Sungguh tak bisa
Ku mencintainya tuk melupakanmu
Sungguh tak sanggup aku
Berpindah dari hatimu woo..... wooo....


Lagu ni mmg touching kan? sedey la dgr lagu ni... mmg aq masi x dpt lupakan dia... n harap masi dpt melupakan dia utk kebaikan aq juga..




i-city..

owkay.. hari ini aq nak bercerita pasal i-city plak.. korg da pergi i-city x? hahah...aq rasa korg suma mst da prnh prg i-city kan.. toksah ckp budak2 uitm la.. dorg confirm2 dari 1st sem da prg i-city kan..lain la mcm aq ni kan, aq sem k-3 baru dpt prg tu pun pasal nak wat assigmnt tourism ni..haha... Masalahnya kan mcm xda pa2 yg nak d buat kat sna kan..emh stakat2 nak amik gambar jew la kan... mknn kat sna pun mahal... klu bkn pasal assgmnt myb mcm xda chance la nak g sna tu kan..haha..lagi 1 yg aq perhatikan la.. kat fesbuk kwn2 aq kan, mst ada 1 album kat i-city. sbb kta g i-city tuk bergambar jak kan..:D

Tp dorg suma ckp klu g ngan couple2 korg mst best..haha..tu aq x tau plak, tp nasihat aq jgn la prg tmpt yg sunyi2 nnt kna tangkap jais plak..hahaha...da la lampu dia suam2 kuku..huhu..mmg bhya2.. okla, berbalik kpd kejadian kmi kat i-city ni..dr apa yg aq perhatikan n setelah menginterview org2 d sna,i-city ni mnjd pilihan nombor 1 sesaper yg ada camera DSLR..(klu xda camera, mmg x in..haha, lect aq ckpla)...hahaha...rata2 suma pegang camera besar ni jln2..hai, x berat ka tgn dorg tu arr?? pa2 la asalkan dorg bahagia...hhuhu..

Ni nak bg tau korg sikit information kat i-city, pd tahun 2015 dijangka i-city ni akan siap, dmna pada waktu ini segala2nya ada kat sini..ada offices, hotel, apartment, shopping mall,central park, citypoint..etc.. arr mmg best la student2 kat sini pada taun 2015, ada hiburan d depan mata..haha...(itu ja yg aq pikir kan..)pada taun 2015 ni x tau la mna sdh aq berada, sma da kat sbh or kat smnjg ni... apa2 pun gud luck la kpd i-city yg telah mnjd shah alam international park, selain mnjd msc hub... ni beberapa pic yg kami amik kat i-city..

Saturday, September 25, 2010

usd27~huh..=.="

hari ini aq telah menngunakan visa aq..hahah..first tym buat pembelian dlm internet.. not bad la jga.. mcm best pun ada jga beli guna online ni kan..haha...mcm porg sakai plak aq kan.. bkn apa sblm2 ni mnala brani mw beli guna internet kan..takut kena tipula, brg x smpi, rosak or mcm2 lagila... tp kali ni cuma beli software kan so xda la nak takut sgt...hohoho....oleh kerana lappy aq ni smakin lma smakin uzur.....aq risau la juga kan pa nak jd ngan lappy kesayang aq ni.. pastu aq pun wat research(cewah..kunun la)haha....yg menyebabkan lappy aq ni tersgt2 la slow sbb registry aq trlampau byk..huh beribu2 found problem...patutla aq mcm nak buang dr tingkat 5 jak aq rsa bla guna lappy aq ni... mmg nak beli lappy baru~tp memandangkan ini ialah hadiah dr kakak kesayangn aq(sempena spm dpt 6A jak pun...huhu)maka aq x smpi ati plak nak trade in lappy ni...

Berbalik kpd tajuk sy d atas...sy rasa mcm bebal plak..tp xpala.. hehe..begini..dlm mncari2 sofware yg terbaik n termurah utk lappy ni aq pun search la klu2 ada software mura@free lagi bgs kan.. tp rata2nya suma bg trial...hampeh betol lar!... cari pnya cari ada la trjmpa... mmg murala.. just rm27 jak..waaa... tanpa pikir byk2 aq trus jak beli bnda tu... rp2nya...aq x nmpk plak usd tu... aq just tgk angka 27..memandangkan software yg lain2 suma dlm rm..maka x plak aq terpikir bnda ni dlm usd...last2 acc aq kna ptg dekat seratus jg la kan?hahaha....

Tp xpa....aq rela la.... lgpun aq rasa lappy ni mcm ada improvement sikit... tp klu x ok..nnt aq kondem dorg..dlm web, bkn main lg kan promosi itu ini..hahah....klu korg nak tau sya guna software ni 1-click-fix..so sesapa yg lappy nya uzur mcm org tua berjln...blh la usha2 software ni...korg carila software yg lebi mura mna tau ada kan..heheh.. okla.. nak mandi dlu..n pastu stdy~tata..

p/s:ketika bersoping ingt2la duit..wakaka

Tuesday, August 31, 2010

pengalamn berjalan tym umur 6 tahun~

Wahhhh...aq ni mmg blh dikategorikan sbg kaki jalan la.... x boleh senang dok rumah, melainkan ada test n byk asgmnt kna siapkn...huk3... emh. Padahal mmg dari dulu lg ni aq suka jalan..haha...
Masi aq ingt lagi masa tu umur aq baru 6 tahun.....Tp jajal betul..hahah..sana sini pun maw jalan.. Pastu 1 petang tu aq x pergi sekola..bersama2 dgn kazen aq yg darjah 1, kmi buat plan nak amik kaka aq yg darjah 1 juga tym tu kat skola dia...Nasib la skola kami tym tu kat belakang rumah jak..amik 10minit la berjalan....hahaha.....

Bila kmi da sampai sekolah tu, rupa2nya budak sekolah blm plg lagi...mungkin masi awal tym tu..x taw la...kmi dtg dlm jam 4pm gitula...tym tu ujan2 mcmnila...hahaha.... lepas tu....sementara menunggu kaka aq pnya kelas abis.....kmi pergi round kampung petagas...hahahlucu ni, budak umur 6tahun ngan 7 tahun berjalan2 sendirian...ntah apala yg kami pikir tym tu... Tp yg penting aq rasa mcm da besar plak... yala, bebas la kunun berjalan2.....hahha.. pastu dlm jam 5 lebi kami balik pg skola... rp2nya konco2 arwah bapa aq da dtg mencari kami... huaaaa....MATAILA....hahah.... kami pun berlari2 1 skola spya x ditangkap oleh konco2 ni...tp akhirnya...apala daya budak kecik kan...huhuhu.... sampai jak d rumah trus kena marah...huh~ingt lagi mak aq pukul aq pnya kaki ngan kayu yang ada duri(bunga kertas x silap aq)...uwaaaaaa.....mmg parah la kaki aq....huhu...sian budak kecik umur 6 tahun kan...tp yg pastinya..kazen aq tu x kena apa2 plak... mak bapak dia x strict mcm aq.... padahal idea dia..huk3... Arwah bapa aq siap nak potong kaki lg...nasib baikla aq mak aq sna..huhuhu...mak~~~~~~~~~~~~hehe...^^...mmg serik la pastu...pastu cuti 2 ari sbb demam...

Bkn tu jak...tym aq kat Bfort pun aq pernah juga kena cari sbb kuar rumah jln2...hahaha... ni aq ngan anak buah aq yg seumur ngan aq...aq ni mmg nakal la dlu...blh2 plak aq jln2 tym petang2 hujan2..arr ni pun aq mmg nak kena...
rindu plak tym budak2 kan....slalu blh bwt apa yg kta mw...tanpa pikir byk..huhu... ok la smpi sini jak la post aq..tata..

Sunday, August 29, 2010

lama x post.....

huhuhu....da lama x post apa2 kat blog ni kan... ni yg sbb sgt2 bz la...padahal xda papa bz pun.. bz wat asggmnt ngan tido jak la kat rumah ni..haha... ni da nak dkat2 raya ni mmg la excited nak plg kan.. mst da rmi student2 yg g beli tiket2 balik kg.. huhu...pastu yg sabah srwk tu jgn ckpla... awal2 lagi da beli tiket kan..pastu mulala balik kampus lmbt..alasan:tiket da beli awal..hahaha...mmg hampeh btul la..(pdhal aq pun camtu gak)huhuhu....

ni nak bgtaw keseronokan bersoping raya..huuhu...teringt ni klu dlu2 kan..suma baju2 kita kaka2 yg pilihkan, pastu duit jgn ckpla..mmg dorg la yg sponsor kita kan...tp semenjak bergelar mahasiswi ni, nmpknya privilege itu mcm ditarik..T.T..betapa aq rindu utk g soping ngan kakak2ku itu... Dgn lagu raya berkumandang d mall, rmi2 org..pastu abg ipar plak marah2 sbb lmbt pilih baju....hahahaha...... mmg best la klu ingt balik kan...

Pastu klu dulu2, baju raya suma main tempah jak..kain pun da ada org tolong belikan, antar kedai, jahit amik pakai... jimat2..(sbb suma org yg bayarkan)huh... skrg ni trpksa beli siap sedia..sbbnya.. klu beli kain n antar g kedai..mmg mahal la...upah jahit kain skrg ni makin lama makin meningkat oOo...so trpksa la beli siap kan..lebih mura n byk la jg cantik2... actually tahun ni la aq 1st beli baju yg siap sedia....beli 3 pasang trus... bkn pa, ni nak sambil menyelam sambil minum air... baju2 raya ni nnt, blh jg d buatnya baju utk pakai g kelas kan?? hehe...mmg ramai la mahasiswi yg berpikiran mcm aq ni..kan3....

Taun ni suma beli...siap ngan beg raya lagi..huhu..bkn nak membazir, tp tym2 raya ni la kta nak menambahkan stok brg2 ni... lgpun setaun skali ja pun kan?hehe.. So, xdala rasa membazir sgt pun...kasut2 sy suma pakai...xda yg bersimpan... kta kan mst pakai brg2 yg ada, klu x nnt berdosa..thats y la suma kasut2 saya pakai smpi rosak..huahaha....

Ingt lg, klu dulu2, kasut mst ada 2-4 pasang...nak sesuaikan ikut warna baju kan...yala, tym kecik2 lagi...arga kasut pun mura lagi tym tu..hahaha...

Tp, klu bab soping2 ni kan... dlu sy suka soping ngan arwah bapa sy, sbb amik jak brg yg kta nak letak kat kaunter...pastu dia bayar..mmg rindu la tym2 kecik tu... miss u papa... Klu mak sya...hahaha...tgk arga dlu baru letak....hurm...inila perbezaan mak ngan bapak kan... tp arwah bapa sy tu mmg jenis yg suka belikan brg...lgpun sy ni anak kesygn dia..hehe..(bongsu perempuan la katakan....hehe)..

okla....smpi sini ja la blog sy...nak g stdy plak..Tatata..tutu..tuto

Tuesday, August 17, 2010

demi finance~

Fuh berpeluh2 buat asgmnt finance nih...x tidur 1 malam dibuatnya..haha...tula pasal, lect suh buat awal2 nda mo dgr ckp kan..nah skrg la balasan dia..huhu.... Mata da itam..kerja blom lg abis buat..hahaha....

Tp aq ok lg, bersungguh nak buat kan...Ni housemate merangkap classmate aq yg sorg ni..berani betul x buat kerja dia kan..hahha..mmg salute la ngan dia.. Tp xpa la.. yg penting aq ada buat jg kan..kna marah pun kna marah la..redha ja..ahahha...

oK LA...nak bersiap g class dlu..nnt jmpa lg k..tata

Saturday, August 14, 2010

im single:JADI KNP?

Tgk tajuk mcm marah ja kan??haha... Bknla marah cuma x puas ati kadang2 org bertnya soalan yg mncabar jiwa aq...Knp kw masi single? bla nak ada bf? knp kw memilih? knp kw sombong? dan yg sewaktu dgnnya... Tolongla..... cari bf bkn mcm cari mknn kat bazaar ramadan ok.. Sdgkan aq kat bazar pun susa nak cari mknn yg seswai dgn selera..so jgn la simply nak judge2 org...
Kadang2 pnat juga nak jawab soalan2 mencabar ni kan... bkn apala, kdg2 terasa juga sbb kta blm lg ada bf...kwn2 yg sebya suma da ada...so mmg tipula klu kta aq x jeles ngan dorg suma... Tp masalahnya malas nak cari n taw nak cari..haha...
Kdg2 klu org tnya da ada bf blm, bgs lg ckp da ada(bgs lg tipu)...so xla byk sgt pertnyaan kan.. aq pun org biasa bha..huhu..mw hidup aman..(cheh mcm artis plak kan).. Klu aq ckp ada kdg2 dorg x prcya plak..Heran2, n x paham pun ada..
sbnrnya lebih byk kelebihan utk perempuan2 single ni drpd kw da berpunya kan... So im not regreting that im still single..hahha... Antra kelebihan dia, sbg kaum hawa, kita masi mempunyai kebebasan mutlak yg x terdapat pda kaum hawa yg da berpunya...... Suka2 ati kita jak nak buat apa kan..Nak kuar ujung mggu ngan kwn2 blh, nak tgk wyg midnite ngan kwn2 blh, nak potong rmbt blh, nak mkn apa jak pun blh, blh pilih tajuk wyg yg disukai..etc... Sbb aq da tgk org2 yg da berpnya ni, byk sgt pantang larang dorg kan.. Kdg2 mrka kna menipu utk mndpt kebebasn yg kta ada.....hehe... klu la ini yg terjd pd hidup kta ari2, mmg blh jd gaduh kan..haha.. So girls, jgn rasa down sbb masi single ok?

Pas2 kan, kita masi ada masa utk memilih2 bakal2 suami kta..haha...so, kta blh berkwn ngan suma lelaki(bkn playgirl k), sbb kta x bg komitmen pun dgn kwn2 ni..juz fren kan... haha.. Klu aq la kan, prinsip aq utk cari bf mstla dia d kalangn kwn2 kta jg.. Sbb mrka akan lebih memahami kta.... Myb x timbul la byk probs tym da kapel tu....
Lagipun kta blh save byk taw bla single ni...haha..klu da kapel nnt, confirm2 la kta akan byk
membazir...dgn bil talipon, ari2 kna msg..kol... eyh x ka rimas mcm 2?? Confirm2 la bila kuar kta akan mengeluarkan
byk duit... Xkan slama2nya lelaki nak byr utk kta kan, so mstla ganti2 kan..hahaha...
So, kesimpulannya..klu org tnya aq soalan yg mencabar mcm ni lg, aq akan jwab aq blm bersedia..hehe:p
Hidup masi panjg utk dinikmati sblm bercinta...So, aq x akan kapel shgga da betul2 bersedia utk menerima komitmen
yg nmpk mcm berat ni....hahaha... ok chow dlu..tata..wslm..

Wednesday, August 11, 2010

test...test...test....

Minggu ni ngan next week adalah minggu utk test...Uwaaa....Mmg abis ancur lebur plan nak g jln2 ujung mggu ni..Kira2 mw pergi berjalan kat Jalan TAR utk bersoping raya..nmpknya terpksa la ditangguhkan dulu..huhu...

Bercakap pasal test ni... mggu ni ada 2 test, iaitu Ticketing n Japan.. Ticketing ni mmg subjek yg killer la org ckp..hohoho...kat klas aq ni, ada senior yg trpksa repeat paper ni 2 kali..hah mana x killer kan... Dala lecturer utk subjek ni hensom..haha...Mmh angau la kan, tym dia mengajar asyik pandang muka dia jak kan..mna nak pndi...Dia siap bg motivasi lagi..... "akak, stdy banyak2 k, baca buku lebih"huu...yg aq heran padahal dia umur 27 thn pggl plak aq akak..hahaha....

pas2 test Japan as my 3rd language..harap2 japan pnya test sng... Aq taw klu japan aq perlu berusaha lebih skit...sbb sem ni mw target A kan... Tym mula2 masuk kelas japan, mrkh dpt C jak, then meningkat perg B+, so sem ni kna naikkn juga~ok pol chayo2!..hehe....

N then, next week test Hospitality service mgt, economy, finance and principle of tourism... Wah...byk btul test nih!!!.......matila....blm lg stdy...=.="...
Tp saya suka masuk kelas ekonomi...hehehe...sbb ada pull factor(bkn sbb lect hensom, sory en.hafiz)haha...tp sbb budak baru dlm kelas ktorg..hehe....dorg ni digelar sbg budak2 EX-DIP.. sbb dorg ni suma lepasan diploma, ktorg kan special..bdak2 matrik...haha.... Ada la mamat sorg ni yg muka cute ala2 pelakon thai...hahaha...... Ni yg kna masuk kelas eko slalu, x boleh ponteng..hahaha.....

Neway, td telah berlaku kejadian yg memalukan..uwaaa...huhu...dlm kelas aq, slps aq balik dr toilet aq sikit lagi terjatuh...Nasib bek sikit kan, klu jatuh betul2 mcm mna?? Mmg malu la kan.... Nasib kelas 2 mmg kwn2 dr 1st sem, so xdala malu sgt kan...hehe... yg aq taw dorg ketawakan aq jak masa tu...aq tgk semua pandangn mcm gelap jak tym tu..huhu... Smpi lect aq pun ketawa terbahak2..hahaha....(nasib en.Razif hensom..so aq maafkan...hehe)

Mungkin tym tu mamai masi aq..haha.... okla, smpi sini sja crita sy pd hari ini...smoga kta bertemu lagi...

Tuesday, August 10, 2010

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan~

Salam 1 malaysia..hehe...hari ni 1st ramadhan, oleh itu sya ingin mengambil kesempatan ini utk mengucapkan selamat berposa kpd keluarga, teman2 serta semua saudara/dari yang bergama islam...^^..bulan yg dinanti2kan telah tiba~....semoga dlm bulan ini kita akan lebih insaf, dan lebihkan ibadah kita...sy juga berharap dpt berubah dlm bulan ramadhan ini^^...

Inilah 1st tym aq berpuasa d rumah sewa ini, dan 2nd time berpuasa d shah alam serta 3rd time berpuasa berjauhan dari keluarga...huhu...rupa2nya da 3 tahun aq berdikari meninggalkan rumah rp2nya..... Rindu plak rasa berbuka d rumah bersama dgn keluarga... ridukan kebingitan tym berbuka puasa, berebut2..hehehe...mmg best la klu kat rumah kan...klu sungkai(berbuka) di sini, semua pun main beli jak..mna la ada msa nak masak2 lagi kan..hohoho...

Aq berharap bulan Ramadhan ni aq dpt menurunkan berat badan yg telah meningkat secara mendadak ketika bercuti sem lalu...=.="..penat la mw turunkan berat ni, nak naikkn sng jak kan..huhu... Aq juga berharap agar amal ibadah aq pada ramdhan kali ini lebih bertambah.. Mudah2an aq akan mnjd org yg diredhai Allah SWT serta mendapat hidayah-Nya.. Amin..

Ok, smpi d sni sja coretan aq pada hari ni ok... smpi bertemu lg~ Ahlan Wahsalan...

Monday, August 9, 2010

Perkampungan Tari Malaysia UiTM

alow...da lma x update blog ni kan..bz btul la seari dua ni...
Pada 7hb dan 8hb yg lalu, sy pergi mengikuti rakan saya menonton perkampungan tari malaysia kat uitm. pertandingan ini berlangsung d dewan seri budiman..saya x la nak prg sngt, tp kwn da ajak prg kan..so dtg ja la tgk2 tarian traditional ni..huhuhu...

kedatngn org mlm tu mmg mengecewakan juga la, mcm xda sambutan ni..sikit jak org yg dtg, pastu yg dtg pun mst sbb trpksa nak buat repot mcm kwn sy juga..hahah..sian dorg..

tp apa pun terhibur juga la mlm 2 sbb dpt tgk persembahan yg menarik dr 6 buah kampus cawangn uitm, ant kampus yg mengikuti adalah, kampus cawangn uitm sarawak, sabah, perak, terengganu, pahang dan johor.

malam tu penyokong sabah la yg paling ramai..klu aq tgk pun, mmg persembahan dr uitm sabah yg bagus.. bkn sbb sy org sbh sy puji dorg, tp kwn sy org pahang pun cakap mcm tu juga... so sabah mmg yg terbaik la, sy pun x bosan tgk persembahan dorg pada last day tu...

akhirnya, sabah telah merangkul 3 anugerah iaitu persembahan terbaik, busana terbaik dan mendapat tempat pertama. kampus yg mndpat tempat kedua adalah kampus cawangn pahang n yang tempat ketiga adalah kampus cawangan sarawak... walaupun x ramai org, tp ttp happening juga la dewan tu dgn sorakan kemenagn dr bdak2 sabah..even sy pun bersorak wlupun sy x prnh masuk cawangn uitm sabah..(yala negeri sendri kan..haha)..disini sya masukan video persembahan bdak2 sabah ni..
video

Saturday, August 7, 2010

BorIng PunYa PAsaL..huhu...

alo2..~
hehe...akhirnya dpt jga aq kuar arini, setelah memujuk housemate aq utk prg brjln brsma.. wlupun ari da petang aq mmg excited la dpt kuar..hahaha...sbb kepala mw pening da berkurung dlm rumah ni...so stuffy..huhu...bila cela n tika ckp ok kuar..trus aq bersiap dgn gumbiranya..haha....

sampai sja d PKNS, rmi da org~suma org da sibuk beli barang2 raya, heran juga kan..apsal awal betul nak beli baju raya ni...tp dgr2 klu beli lmbt2 size baju akan abis...so mmg rasa takut jga xda baju raya nnt....jd aq trpksa la merancang awal sket tuk beli baju raya ni, nnt xda size susa plak kan...xda baju la nmanya nanti..haha...

Tp kan........masa makan kat KFC d PAS td, hati rasa panas Oooo... bukan pasal apa, sbb pekerja dia yg x pndi layan org@hormat... ceritanya begini....ayam goreng yg pekerja bagi 2 tersangatla kecil.....so, aq pun nak mnta la tukar seekor kpd yg besar sikit...(mana adil klu dpt yg kecil kan..bayar harga sama)..pas2 pekerja tu dgn muka yg x puas ati prg la tukar ayam aq....tba2 dia tnya, "akak yang ayam ni cukup besar x? ka nak yg lebi besar lagi?"... masa 2 muka mmg la rasa malu sgt....tp aq buat selamba jak...hahaha....

Then jln2 kat PAS ni buat rasa penat pulak~tba2 teringat assignmnt tourism blm lagi disiapkan..hahaha...matila...akibatnya kerana trlalu boring duduk rumah trpksa plak berjaga malam utk menyiapkan ASSIGNMENT ini..hahhaha......

so, guys...jgn tangguh2 masa k..nnt jd mcm sya plak..^^

Friday, August 6, 2010

Hari Sabtu yang Indah ^.^

Hari sabtu yang indah~hehe..
memang indah, cuaca pun segar jak...huhu...tp....
boring plak rasanya.
nak kuar jalan2, tp sumber kewangn x mencukupi la...T.T.. cukup2 utk beli baju raya jak..
hahaha~raya ingat jak.... aq ni asyik dok rumah jak....dala xda wat apa2, nak stdy pun nada mood.

Apa yg harus aq lakukan yar ari ni??
masi panjang lagi waktu utk ke penghujung hari ni... patutnta janji dgn anak buah nak kuar arini, tp xda plak dia sound2...so trpksa la memerap d rmh sja~d flat nilam sari kesayangn ni..hahaha...
mknn kat rumah pun ada megi jer..huhu....

Nmpknya trpksa la aq cari bf cpt2 ni,hahaha.....
jeles aq ngan housemate yg sorg 2, dia da g soping raya arini..huhu....
hnya aq ngan tikah jak yg blm ada baju raya..(sabar ek tika, nnt kta g sma2)hehe.....

ok la.... nak wat assgmnt la dlu..tata,...

Thursday, August 5, 2010

REST n WORK..hehe..

Arini aq ponteng kelas japan, sbb kaki aq sakit bertae kwan do smlm..huhu... so, in the end trpksa la aq berehat d atas tilam pda ari ini..hehehe.....

tapi.... byk plak kerja blm d abiskan, assgmnt mmg berlambak2, rumah pun kotor..huhu.. So trpksa la aq buat jadual waktu membersihkan rumah ni..hehe..so kwn2 housemateku mari la kita beramai2 membersihkan rumah kesayangn kita ni ok?hehehe....

aktiviti baru sem ini~



yeay~malam ni da minggu ke-5 aq blaja tae kwan do..hehe... mmg da lma nak belaja tae kwan do, dr skola menengah lagi..tp xda kesempatan kan..huhu... nasib baik la d U ni ada peluang blaja kan..hehe.. blh la pukul org kan skrg..

Slama 5 minggu blaja tae kwan do..aq da blaja 4 jenis blok, 3 jenis kick n stand position..hehe...best2, dpt kuarkan peluh n dpt jumpa kwn2 baru..hehe...
ni gambar aq pakai baju tae kwn do..hehe..apa korg rasa?comel x?haha..

Wednesday, August 4, 2010

my life today

halooo....hehe..i want to start active back in blogger..hahaha...im not really into diz thing, but when i see my friends, many of them have this im kinda jealous... so to fill my life i want to open blogger..hahaha....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...