About Me

My photo
Know me before you judge me...:):):)

Tuesday, August 31, 2010

pengalamn berjalan tym umur 6 tahun~

Wahhhh...aq ni mmg blh dikategorikan sbg kaki jalan la.... x boleh senang dok rumah, melainkan ada test n byk asgmnt kna siapkn...huk3... emh. Padahal mmg dari dulu lg ni aq suka jalan..haha...
Masi aq ingt lagi masa tu umur aq baru 6 tahun.....Tp jajal betul..hahah..sana sini pun maw jalan.. Pastu 1 petang tu aq x pergi sekola..bersama2 dgn kazen aq yg darjah 1, kmi buat plan nak amik kaka aq yg darjah 1 juga tym tu kat skola dia...Nasib la skola kami tym tu kat belakang rumah jak..amik 10minit la berjalan....hahaha.....

Bila kmi da sampai sekolah tu, rupa2nya budak sekolah blm plg lagi...mungkin masi awal tym tu..x taw la...kmi dtg dlm jam 4pm gitula...tym tu ujan2 mcmnila...hahaha.... lepas tu....sementara menunggu kaka aq pnya kelas abis.....kmi pergi round kampung petagas...hahahlucu ni, budak umur 6tahun ngan 7 tahun berjalan2 sendirian...ntah apala yg kami pikir tym tu... Tp yg penting aq rasa mcm da besar plak... yala, bebas la kunun berjalan2.....hahha.. pastu dlm jam 5 lebi kami balik pg skola... rp2nya konco2 arwah bapa aq da dtg mencari kami... huaaaa....MATAILA....hahah.... kami pun berlari2 1 skola spya x ditangkap oleh konco2 ni...tp akhirnya...apala daya budak kecik kan...huhuhu.... sampai jak d rumah trus kena marah...huh~ingt lagi mak aq pukul aq pnya kaki ngan kayu yang ada duri(bunga kertas x silap aq)...uwaaaaaa.....mmg parah la kaki aq....huhu...sian budak kecik umur 6 tahun kan...tp yg pastinya..kazen aq tu x kena apa2 plak... mak bapak dia x strict mcm aq.... padahal idea dia..huk3... Arwah bapa aq siap nak potong kaki lg...nasib baikla aq mak aq sna..huhuhu...mak~~~~~~~~~~~~hehe...^^...mmg serik la pastu...pastu cuti 2 ari sbb demam...

Bkn tu jak...tym aq kat Bfort pun aq pernah juga kena cari sbb kuar rumah jln2...hahaha... ni aq ngan anak buah aq yg seumur ngan aq...aq ni mmg nakal la dlu...blh2 plak aq jln2 tym petang2 hujan2..arr ni pun aq mmg nak kena...
rindu plak tym budak2 kan....slalu blh bwt apa yg kta mw...tanpa pikir byk..huhu... ok la smpi sini jak la post aq..tata..

Sunday, August 29, 2010

lama x post.....

huhuhu....da lama x post apa2 kat blog ni kan... ni yg sbb sgt2 bz la...padahal xda papa bz pun.. bz wat asggmnt ngan tido jak la kat rumah ni..haha... ni da nak dkat2 raya ni mmg la excited nak plg kan.. mst da rmi student2 yg g beli tiket2 balik kg.. huhu...pastu yg sabah srwk tu jgn ckpla... awal2 lagi da beli tiket kan..pastu mulala balik kampus lmbt..alasan:tiket da beli awal..hahaha...mmg hampeh btul la..(pdhal aq pun camtu gak)huhuhu....

ni nak bgtaw keseronokan bersoping raya..huuhu...teringt ni klu dlu2 kan..suma baju2 kita kaka2 yg pilihkan, pastu duit jgn ckpla..mmg dorg la yg sponsor kita kan...tp semenjak bergelar mahasiswi ni, nmpknya privilege itu mcm ditarik..T.T..betapa aq rindu utk g soping ngan kakak2ku itu... Dgn lagu raya berkumandang d mall, rmi2 org..pastu abg ipar plak marah2 sbb lmbt pilih baju....hahahaha...... mmg best la klu ingt balik kan...

Pastu klu dulu2, baju raya suma main tempah jak..kain pun da ada org tolong belikan, antar kedai, jahit amik pakai... jimat2..(sbb suma org yg bayarkan)huh... skrg ni trpksa beli siap sedia..sbbnya.. klu beli kain n antar g kedai..mmg mahal la...upah jahit kain skrg ni makin lama makin meningkat oOo...so trpksa la beli siap kan..lebih mura n byk la jg cantik2... actually tahun ni la aq 1st beli baju yg siap sedia....beli 3 pasang trus... bkn pa, ni nak sambil menyelam sambil minum air... baju2 raya ni nnt, blh jg d buatnya baju utk pakai g kelas kan?? hehe...mmg ramai la mahasiswi yg berpikiran mcm aq ni..kan3....

Taun ni suma beli...siap ngan beg raya lagi..huhu..bkn nak membazir, tp tym2 raya ni la kta nak menambahkan stok brg2 ni... lgpun setaun skali ja pun kan?hehe.. So, xdala rasa membazir sgt pun...kasut2 sy suma pakai...xda yg bersimpan... kta kan mst pakai brg2 yg ada, klu x nnt berdosa..thats y la suma kasut2 saya pakai smpi rosak..huahaha....

Ingt lg, klu dulu2, kasut mst ada 2-4 pasang...nak sesuaikan ikut warna baju kan...yala, tym kecik2 lagi...arga kasut pun mura lagi tym tu..hahaha...

Tp, klu bab soping2 ni kan... dlu sy suka soping ngan arwah bapa sy, sbb amik jak brg yg kta nak letak kat kaunter...pastu dia bayar..mmg rindu la tym2 kecik tu... miss u papa... Klu mak sya...hahaha...tgk arga dlu baru letak....hurm...inila perbezaan mak ngan bapak kan... tp arwah bapa sy tu mmg jenis yg suka belikan brg...lgpun sy ni anak kesygn dia..hehe..(bongsu perempuan la katakan....hehe)..

okla....smpi sini ja la blog sy...nak g stdy plak..Tatata..tutu..tuto

Tuesday, August 17, 2010

demi finance~

Fuh berpeluh2 buat asgmnt finance nih...x tidur 1 malam dibuatnya..haha...tula pasal, lect suh buat awal2 nda mo dgr ckp kan..nah skrg la balasan dia..huhu.... Mata da itam..kerja blom lg abis buat..hahaha....

Tp aq ok lg, bersungguh nak buat kan...Ni housemate merangkap classmate aq yg sorg ni..berani betul x buat kerja dia kan..hahha..mmg salute la ngan dia.. Tp xpa la.. yg penting aq ada buat jg kan..kna marah pun kna marah la..redha ja..ahahha...

oK LA...nak bersiap g class dlu..nnt jmpa lg k..tata

Saturday, August 14, 2010

im single:JADI KNP?

Tgk tajuk mcm marah ja kan??haha... Bknla marah cuma x puas ati kadang2 org bertnya soalan yg mncabar jiwa aq...Knp kw masi single? bla nak ada bf? knp kw memilih? knp kw sombong? dan yg sewaktu dgnnya... Tolongla..... cari bf bkn mcm cari mknn kat bazaar ramadan ok.. Sdgkan aq kat bazar pun susa nak cari mknn yg seswai dgn selera..so jgn la simply nak judge2 org...
Kadang2 pnat juga nak jawab soalan2 mencabar ni kan... bkn apala, kdg2 terasa juga sbb kta blm lg ada bf...kwn2 yg sebya suma da ada...so mmg tipula klu kta aq x jeles ngan dorg suma... Tp masalahnya malas nak cari n taw nak cari..haha...
Kdg2 klu org tnya da ada bf blm, bgs lg ckp da ada(bgs lg tipu)...so xla byk sgt pertnyaan kan.. aq pun org biasa bha..huhu..mw hidup aman..(cheh mcm artis plak kan).. Klu aq ckp ada kdg2 dorg x prcya plak..Heran2, n x paham pun ada..
sbnrnya lebih byk kelebihan utk perempuan2 single ni drpd kw da berpunya kan... So im not regreting that im still single..hahha... Antra kelebihan dia, sbg kaum hawa, kita masi mempunyai kebebasan mutlak yg x terdapat pda kaum hawa yg da berpunya...... Suka2 ati kita jak nak buat apa kan..Nak kuar ujung mggu ngan kwn2 blh, nak tgk wyg midnite ngan kwn2 blh, nak potong rmbt blh, nak mkn apa jak pun blh, blh pilih tajuk wyg yg disukai..etc... Sbb aq da tgk org2 yg da berpnya ni, byk sgt pantang larang dorg kan.. Kdg2 mrka kna menipu utk mndpt kebebasn yg kta ada.....hehe... klu la ini yg terjd pd hidup kta ari2, mmg blh jd gaduh kan..haha.. So girls, jgn rasa down sbb masi single ok?

Pas2 kan, kita masi ada masa utk memilih2 bakal2 suami kta..haha...so, kta blh berkwn ngan suma lelaki(bkn playgirl k), sbb kta x bg komitmen pun dgn kwn2 ni..juz fren kan... haha.. Klu aq la kan, prinsip aq utk cari bf mstla dia d kalangn kwn2 kta jg.. Sbb mrka akan lebih memahami kta.... Myb x timbul la byk probs tym da kapel tu....
Lagipun kta blh save byk taw bla single ni...haha..klu da kapel nnt, confirm2 la kta akan byk
membazir...dgn bil talipon, ari2 kna msg..kol... eyh x ka rimas mcm 2?? Confirm2 la bila kuar kta akan mengeluarkan
byk duit... Xkan slama2nya lelaki nak byr utk kta kan, so mstla ganti2 kan..hahaha...
So, kesimpulannya..klu org tnya aq soalan yg mencabar mcm ni lg, aq akan jwab aq blm bersedia..hehe:p
Hidup masi panjg utk dinikmati sblm bercinta...So, aq x akan kapel shgga da betul2 bersedia utk menerima komitmen
yg nmpk mcm berat ni....hahaha... ok chow dlu..tata..wslm..

Wednesday, August 11, 2010

test...test...test....

Minggu ni ngan next week adalah minggu utk test...Uwaaa....Mmg abis ancur lebur plan nak g jln2 ujung mggu ni..Kira2 mw pergi berjalan kat Jalan TAR utk bersoping raya..nmpknya terpksa la ditangguhkan dulu..huhu...

Bercakap pasal test ni... mggu ni ada 2 test, iaitu Ticketing n Japan.. Ticketing ni mmg subjek yg killer la org ckp..hohoho...kat klas aq ni, ada senior yg trpksa repeat paper ni 2 kali..hah mana x killer kan... Dala lecturer utk subjek ni hensom..haha...Mmh angau la kan, tym dia mengajar asyik pandang muka dia jak kan..mna nak pndi...Dia siap bg motivasi lagi..... "akak, stdy banyak2 k, baca buku lebih"huu...yg aq heran padahal dia umur 27 thn pggl plak aq akak..hahaha....

pas2 test Japan as my 3rd language..harap2 japan pnya test sng... Aq taw klu japan aq perlu berusaha lebih skit...sbb sem ni mw target A kan... Tym mula2 masuk kelas japan, mrkh dpt C jak, then meningkat perg B+, so sem ni kna naikkn juga~ok pol chayo2!..hehe....

N then, next week test Hospitality service mgt, economy, finance and principle of tourism... Wah...byk btul test nih!!!.......matila....blm lg stdy...=.="...
Tp saya suka masuk kelas ekonomi...hehehe...sbb ada pull factor(bkn sbb lect hensom, sory en.hafiz)haha...tp sbb budak baru dlm kelas ktorg..hehe....dorg ni digelar sbg budak2 EX-DIP.. sbb dorg ni suma lepasan diploma, ktorg kan special..bdak2 matrik...haha.... Ada la mamat sorg ni yg muka cute ala2 pelakon thai...hahaha...... Ni yg kna masuk kelas eko slalu, x boleh ponteng..hahaha.....

Neway, td telah berlaku kejadian yg memalukan..uwaaa...huhu...dlm kelas aq, slps aq balik dr toilet aq sikit lagi terjatuh...Nasib bek sikit kan, klu jatuh betul2 mcm mna?? Mmg malu la kan.... Nasib kelas 2 mmg kwn2 dr 1st sem, so xdala malu sgt kan...hehe... yg aq taw dorg ketawakan aq jak masa tu...aq tgk semua pandangn mcm gelap jak tym tu..huhu... Smpi lect aq pun ketawa terbahak2..hahaha....(nasib en.Razif hensom..so aq maafkan...hehe)

Mungkin tym tu mamai masi aq..haha.... okla, smpi sini sja crita sy pd hari ini...smoga kta bertemu lagi...

Tuesday, August 10, 2010

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan~

Salam 1 malaysia..hehe...hari ni 1st ramadhan, oleh itu sya ingin mengambil kesempatan ini utk mengucapkan selamat berposa kpd keluarga, teman2 serta semua saudara/dari yang bergama islam...^^..bulan yg dinanti2kan telah tiba~....semoga dlm bulan ini kita akan lebih insaf, dan lebihkan ibadah kita...sy juga berharap dpt berubah dlm bulan ramadhan ini^^...

Inilah 1st tym aq berpuasa d rumah sewa ini, dan 2nd time berpuasa d shah alam serta 3rd time berpuasa berjauhan dari keluarga...huhu...rupa2nya da 3 tahun aq berdikari meninggalkan rumah rp2nya..... Rindu plak rasa berbuka d rumah bersama dgn keluarga... ridukan kebingitan tym berbuka puasa, berebut2..hehehe...mmg best la klu kat rumah kan...klu sungkai(berbuka) di sini, semua pun main beli jak..mna la ada msa nak masak2 lagi kan..hohoho...

Aq berharap bulan Ramadhan ni aq dpt menurunkan berat badan yg telah meningkat secara mendadak ketika bercuti sem lalu...=.="..penat la mw turunkan berat ni, nak naikkn sng jak kan..huhu... Aq juga berharap agar amal ibadah aq pada ramdhan kali ini lebih bertambah.. Mudah2an aq akan mnjd org yg diredhai Allah SWT serta mendapat hidayah-Nya.. Amin..

Ok, smpi d sni sja coretan aq pada hari ni ok... smpi bertemu lg~ Ahlan Wahsalan...

Monday, August 9, 2010

Perkampungan Tari Malaysia UiTM

alow...da lma x update blog ni kan..bz btul la seari dua ni...
Pada 7hb dan 8hb yg lalu, sy pergi mengikuti rakan saya menonton perkampungan tari malaysia kat uitm. pertandingan ini berlangsung d dewan seri budiman..saya x la nak prg sngt, tp kwn da ajak prg kan..so dtg ja la tgk2 tarian traditional ni..huhuhu...

kedatngn org mlm tu mmg mengecewakan juga la, mcm xda sambutan ni..sikit jak org yg dtg, pastu yg dtg pun mst sbb trpksa nak buat repot mcm kwn sy juga..hahah..sian dorg..

tp apa pun terhibur juga la mlm 2 sbb dpt tgk persembahan yg menarik dr 6 buah kampus cawangn uitm, ant kampus yg mengikuti adalah, kampus cawangn uitm sarawak, sabah, perak, terengganu, pahang dan johor.

malam tu penyokong sabah la yg paling ramai..klu aq tgk pun, mmg persembahan dr uitm sabah yg bagus.. bkn sbb sy org sbh sy puji dorg, tp kwn sy org pahang pun cakap mcm tu juga... so sabah mmg yg terbaik la, sy pun x bosan tgk persembahan dorg pada last day tu...

akhirnya, sabah telah merangkul 3 anugerah iaitu persembahan terbaik, busana terbaik dan mendapat tempat pertama. kampus yg mndpat tempat kedua adalah kampus cawangn pahang n yang tempat ketiga adalah kampus cawangan sarawak... walaupun x ramai org, tp ttp happening juga la dewan tu dgn sorakan kemenagn dr bdak2 sabah..even sy pun bersorak wlupun sy x prnh masuk cawangn uitm sabah..(yala negeri sendri kan..haha)..disini sya masukan video persembahan bdak2 sabah ni..
video

Saturday, August 7, 2010

BorIng PunYa PAsaL..huhu...

alo2..~
hehe...akhirnya dpt jga aq kuar arini, setelah memujuk housemate aq utk prg brjln brsma.. wlupun ari da petang aq mmg excited la dpt kuar..hahaha...sbb kepala mw pening da berkurung dlm rumah ni...so stuffy..huhu...bila cela n tika ckp ok kuar..trus aq bersiap dgn gumbiranya..haha....

sampai sja d PKNS, rmi da org~suma org da sibuk beli barang2 raya, heran juga kan..apsal awal betul nak beli baju raya ni...tp dgr2 klu beli lmbt2 size baju akan abis...so mmg rasa takut jga xda baju raya nnt....jd aq trpksa la merancang awal sket tuk beli baju raya ni, nnt xda size susa plak kan...xda baju la nmanya nanti..haha...

Tp kan........masa makan kat KFC d PAS td, hati rasa panas Oooo... bukan pasal apa, sbb pekerja dia yg x pndi layan org@hormat... ceritanya begini....ayam goreng yg pekerja bagi 2 tersangatla kecil.....so, aq pun nak mnta la tukar seekor kpd yg besar sikit...(mana adil klu dpt yg kecil kan..bayar harga sama)..pas2 pekerja tu dgn muka yg x puas ati prg la tukar ayam aq....tba2 dia tnya, "akak yang ayam ni cukup besar x? ka nak yg lebi besar lagi?"... masa 2 muka mmg la rasa malu sgt....tp aq buat selamba jak...hahaha....

Then jln2 kat PAS ni buat rasa penat pulak~tba2 teringat assignmnt tourism blm lagi disiapkan..hahaha...matila...akibatnya kerana trlalu boring duduk rumah trpksa plak berjaga malam utk menyiapkan ASSIGNMENT ini..hahhaha......

so, guys...jgn tangguh2 masa k..nnt jd mcm sya plak..^^

Friday, August 6, 2010

Hari Sabtu yang Indah ^.^

Hari sabtu yang indah~hehe..
memang indah, cuaca pun segar jak...huhu...tp....
boring plak rasanya.
nak kuar jalan2, tp sumber kewangn x mencukupi la...T.T.. cukup2 utk beli baju raya jak..
hahaha~raya ingat jak.... aq ni asyik dok rumah jak....dala xda wat apa2, nak stdy pun nada mood.

Apa yg harus aq lakukan yar ari ni??
masi panjang lagi waktu utk ke penghujung hari ni... patutnta janji dgn anak buah nak kuar arini, tp xda plak dia sound2...so trpksa la memerap d rmh sja~d flat nilam sari kesayangn ni..hahaha...
mknn kat rumah pun ada megi jer..huhu....

Nmpknya trpksa la aq cari bf cpt2 ni,hahaha.....
jeles aq ngan housemate yg sorg 2, dia da g soping raya arini..huhu....
hnya aq ngan tikah jak yg blm ada baju raya..(sabar ek tika, nnt kta g sma2)hehe.....

ok la.... nak wat assgmnt la dlu..tata,...

Thursday, August 5, 2010

REST n WORK..hehe..

Arini aq ponteng kelas japan, sbb kaki aq sakit bertae kwan do smlm..huhu... so, in the end trpksa la aq berehat d atas tilam pda ari ini..hehehe.....

tapi.... byk plak kerja blm d abiskan, assgmnt mmg berlambak2, rumah pun kotor..huhu.. So trpksa la aq buat jadual waktu membersihkan rumah ni..hehe..so kwn2 housemateku mari la kita beramai2 membersihkan rumah kesayangn kita ni ok?hehehe....

aktiviti baru sem ini~



yeay~malam ni da minggu ke-5 aq blaja tae kwan do..hehe... mmg da lma nak belaja tae kwan do, dr skola menengah lagi..tp xda kesempatan kan..huhu... nasib baik la d U ni ada peluang blaja kan..hehe.. blh la pukul org kan skrg..

Slama 5 minggu blaja tae kwan do..aq da blaja 4 jenis blok, 3 jenis kick n stand position..hehe...best2, dpt kuarkan peluh n dpt jumpa kwn2 baru..hehe...
ni gambar aq pakai baju tae kwn do..hehe..apa korg rasa?comel x?haha..

Wednesday, August 4, 2010

my life today

halooo....hehe..i want to start active back in blogger..hahaha...im not really into diz thing, but when i see my friends, many of them have this im kinda jealous... so to fill my life i want to open blogger..hahaha....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...