About Me

My photo
Know me before you judge me...:):):)

Sunday, June 12, 2016

I change for the better life

Assalamualaikum!

Gila lama tidak menulis and im a bit missing my little room to expressing my thought!
Rasa cam akward mau menulis sbb sudah berbulan bulan tidak menulis πŸ˜‚πŸ˜‚ and im gonna tell u my post kali ni agak panjang and i little update about my life so far.

Reason aku menulis semula? Sebab i need some journal where i can share all my progress in losing my weight. Aku terbaca it help u and motivate u more  bila u share target yg u nak tu..

Well target i'olss opkoss laa nak menurunkan berat badan kanπŸ˜…πŸ˜… mmg target serta impian yg berkurun lamanya tersimpan wakakaka! Anyway; i can say that this year im heading towards the goal in a positive way. Yipppi!

I want to share to you guys; i LOST almost 13kg in just appx 1 year. Well i started my diet religiously on november last year so i cant say it already 1 year la kan.  I know my progress a bit slow; but the journey is worth it.

A lot of changes happen to my body and im loving it.
The journey make me love my body even more. I appreciate and love every inch of part on my body. Thats it, i feel so much puas after exercising and sweating;taking care my body. Susah nak describe feeling dia; camna ahπŸ˜…πŸ˜…. Kalau iolss makan benda yang tak sihat automatic rasa bersalah and will try to make up to it by exercising.
Betul apa yg dorang cakap, if u want to lost weight, love ur body 1st. I do understand what it means now😘😘. If uolss x cintakan badan awak, mesti main hentam ja kan makan benda2 yang tak sihat tuπŸ˜‚πŸ˜‚.

Ehem.. so, baru lost 13kg kan. Ahh ni laa skrg nak start smula yang berabisss hati punya rutin. Belum sampai lagi pergi ideal weight tu sbnrnya. Kena buang 10kg lagi πŸ˜‰πŸ˜‰. So this is my challenge for now! Lost 10kg!

Dorang cakap, bila da turun byk mmg lagi susah nak turun lepaih tu. No no no, i know i can do it. And i need uolls punyaa semangat peliss deh give me!πŸ˜‚πŸ˜‚

Aha! Anyway mesti uolss trtanya2 berat iolss dlu berapa kanπŸ˜‚πŸ˜‚. Ekceli i is malu nak bagitauπŸ˜›πŸ˜– but for the research purpose i bagitau jugala yer.
Dlu berat aku 72kg😰😰, now 59kgπŸ˜‰πŸ˜‰. Hihik.
Ada gambo aku masa aku gemok πŸ˜‚πŸ˜’πŸ˜’klu x caya.😒😒uuuu skrg ni xdela selim cuma skrang lebih kepada fit yeahhπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺ

bulat ka x bulatπŸ˜‚πŸ˜‚
And i shall let u see me in other picturesπŸ˜‚πŸ˜‚ ekceli iolss ni jarang ambil gambar satu badan penuh yala badan i comeyy sangad kanπŸ˜‚πŸ˜‚
...........
and i presenting u
Me before uπŸ˜‚
My hall of embarassment. Pic ni x pernah disclose kat luar okeh


Aku rasa masa ni diriku sangatla kurus. Over konfiden okeh!

Selpi bulatπŸ˜‚πŸ˜‚

And that was then. And now i presenting the latest me.LOL.
......

I was 61kg this time

This was in feb if im not mistaken, n i think my weight was 64kg during this time

Feb

This was in december last year, notice that my dress a bit "large" for me cause my fren use my old measurementπŸ˜‚πŸ˜‚

Well this is my all time feveret picture why not put this one here after all the embarassment pictureπŸ˜‚πŸ˜‚

Alright. Its time to say gudnite? 😜
all the pic is the mark for  the end of this post. I know my english n grammar berterabur jangan nak suka suki bash i okeh, hahah sebab da lama tak tulis english and i want to improve my english n i think im more comfortable to  write in englishπŸ˜‚ eventho its a bit kucar kacir but heyy its my blogπŸ˜‰. My friends ramai yg tanya apa tips bole kurangkan berat badan mcm tu. Yela setelah berkurun kan barula tahun ni mcm dpt direalisasikan azam ni hehe;btw iolls akan cerita and more to motivation la org ckp dlam my next post. Kalau i tak busy buat kuih raya yerπŸ˜‚πŸ˜‚..So stay tune. 

Before i end my post, i would like to ucapkan selamat berpuasa kepada semua umat islam. Banyakkan amal ibadah tym puasa ni, stay hydrated and stay lovely.😘😘

Assalamualaikum..

.......





No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...